Har du körkort för att köra din hjärna?

Har du körkort för att köra din hjärna? Om inte, här kommer Friskbolagets körskola för hjärnan! Idag lektion 1: Vi börjar med att läsa innehållsförteckningen i manualen! 

bild_2

Hur kör man sin egen hjärna? Den kör väl sig själv tämligen obehindrat? Exakt! Den kör väldigt obehindrat helt själv utan några som helst betänkligheter. Men HUR kör den? Och VART kör den? Om du låter hjärnan köra helt själv så kommer du att hamna precis vartsomhelst utan någon som helst kontroll. Kanske ner i ångestdiket eller ut i arga skogen? 

Kan lugna dig med att 99,9 % av alla låter hjärnan gå på autopilot så du är ju inte ensam på något sätt men varför tillhöra den stora massan när du kan börja ratta det här otroligt potenta fordonet helt själv? Wow! Kenny Bräck släng dig i väggen! Ok det är en hel del du behöver känna till för att få körkort så vi börjar med hur vi överhuvudtaget ska kommunicera med själva motorn. Dvs ditt eget tänkande. Ditt tänkande består egentligen av en strid ström av små fragment av bilder, ljud, känslor, lukter och smaker. Det är hjärnans sätt att REPRESENTERA verkligheten vi lever i. Dessa representationer skapar minnen och fantasier, glädje och ångest, kärlek och hat… Det går att STYRA dessa representationer så att de skapar det du vill skapa i ditt inre.

Ett litet experiment:

Tänk på ”JUL”….

Vad ser du (på din inre biograf) när du tänker ”JUL”?

Vad hör du när du tänker på ”JUL”?

Vad känner du?

Kan du känna några dofter? Några smaker?

Du kanske får tydliga minnen av den förra julen eller en barndomsjul eller en helveteshelg eller…..

Tänk istället på ”DEN PERFEKTA JULEN”

Vad ser du nu? Hör? Känner?

Kanske dig själv klättrandes i berg, du i ett soppkök, du tillsammans med din familj, du helt ensam… Kan du notera skillnaden? Vad händer om du gör färgerna starkare i den här bilden? Ljuden mer distinkta? Lägger på en doft av citron?  Lägg märke till hur du kan styra din hjärna när du ändrar representationerna av minnen, faktiska eller påhittade.

Du kan ta körkort! Du behöver bara gå i körskola först!

Boka den första lektionen här: 0768-21 10 80

Välkommen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s