Vad mentalt starka personer väljer att göra.

Vad kännetecknar mental styrka? Hur kan man mäta mental styrka? Vad är definitionen på mental styrka? Mentalt starka personer har förmågan att leda sig själva dit de vill. De besitter förmågan att optimera sina tankestrategier utan att bli påverkade av oväsentligheter. De kan använda sina mentala resurser på ett sätt som leder dem till sina önskade resultat. Det här inlägget är inspirerat av en artikel i tidningen Forbes Magazine men sett genom mina Meta-Coach-glasögon. Man kan alltså genom att identifiera ett visst beteende också förutsäga den mentala styrkan. Vill du vara mentalt stark tänk/gör så här:

bild_2

 

1. Ta ansvar för ditt agerande och dina resultat! Tyck inte synd om dig själv. Inse att livet inte alltid är rättvist. Var tacksam för vad du lär dig av dina tillkortakommanden.

2. Behåll din kraft! Hindra andra från påverka dig negativt. Du kontrollerar dina beteenden och dina känslor. Du är stark nog att påverka hur du ska reagera.

3. Välkomna förändringar och utmaningar! Det värsta som kan hända är stagnation. En miljö fylld med förändringar, ja t o m osäkerhet kan locka ut det bästa av en mentalt stark person.

4. Slösa inte energi på saker du inte kan kontrollera! Mentalt starka personer klagar oftast inte på trafikproblem, försvunnet bagage eller andra människor, de förstår att alla dessa faktorer är utom deras kontroll.

5. Sluta att tillfredsställa andras behov! Det finns människor som gör allt för att tillfredsställa andras behov. Det finns också människor som tvärtom gör allt..just tvärtom för att visa sin ”mentala styrka” (baraföratt). Mentalt starka personer strävar efter att vara snälla och rättvisa och tillfredsställer andra när så är lämpligt men är heller inte rädda för att göra sin röst hörd. Någon kan bli upprörd men det har de inga problem att hantera.

6. Våga ta kalkylerade risker! Det betyder inte att kasta sig in i dumdristigheter. En mentalt stark person kan väga fördelar och nackdelar mot varandra och förstå potentialen och också värsta tänkbara scenario.

7. Lev i nuet och i framtiden! Det är styrka att acceptera det som hänt i historien och också ha förmågan att dra slutsatser och lärdomar av tidigare misstag, men mentalt starka personer undviker att låta deras energi infekteras av tidigare besvikelser. Lägg istället energin på att skapa ett optimalt nu och en optimal framtid.

8. Undvik att göra om samma misstag! Att göra samma sak gång på gång och förvänta sig ett nytt resultat är inte vad mentalt starka personer sysslar med. Ta istället fullt ansvar för ditt tidigare beteende och var villig att lära dig av dina misstag. Det finns forskning som visar att förmågan att reflektera över sig själv och sina beteenden på ett konstruktivt sätt är en av de viktigaste förmågorna som framgångsrika ledare och entreprenörer har.

9. Unna andra att lyckas! Det krävs mental styrka för att känna genuin glädje när andra lyckas och det är en förmåga som mentalt starka personer har. Att bli avundsjuk eller bitter när andra lyckas har inget med mental styrka att göra. Arbeta istället hårt för din egen framgång utan att ta genvägar.

10. Ge aldrig upp efter ett misslyckande! Varje misslyckande ger dig en chans till förbättring. Mentalt starka personer är villiga att misslyckas gång på gång så länge lärdomarna från varje ”misslyckande” för dem närmare deras önskade resultat.

11. Njut av ensamheten! Mentalt starka personer njuter av och värdesätter egentid. De använder egentiden till reflektion, planering och till att vara produktiva, och de är inte beroende av andra för att känna sig väl till mods. De kan vara lyckliga tillsammans med andra och de kan också vara lyckliga när de är ensamma.

12. Världen är inte skyldig dig någonting! Mentalt starka personer räknar inte med att ”få” något från omvärlden, de förbereder sig på att arbeta och lyckas på egna meriter.

13. Lär dig att vänta på resultat! Oavsett om det handlar om din hälsa, träning, kost eller något helt annat så måste du acceptera att det finns en transportsträcka fram till ditt önskade resultat. Mentalt starka personer är uthålliga och förstår att verkliga förändringar kräver tid.

Är du mentalt stark? Finns delar i den här listan som du vill ha mer av? Jag kan hjälpa dig! Boka ett förutsättningslöst möte så pratar vi om saken. 0768-211080 eller mejla

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s