Med ögon känsliga för grönt

Det är grönt, väldigt grönt, i naturen just nu. Ta av dig solbrillorna och lägg märke till allt det gröna. Passa på att njuta av och ”tanka” grönt för vi vet ju alla att underbart är kort och vips är det gröna ett minne blott.

Den gröna färgen har olika symboliskt värde i olika kulturer: I den indiska yogiska traditionen står den gröna färgen för hjärtchakrat som i sin tur står för kärlek, medkänsla, förlåtelse, gemenskap och närhet till naturen.

Grön rehabilitering innebär att rehabilitering bedrivs i grön miljö dvs nära till naturen. När det gäller stressrelaterad ohälsa så är ofta den gröna rehabiliteringen mer framgångsrik än den gängse. Det finns något i naturen som är helande, kanske är den gröna färgen en del av framgången.

Enligt färgtillverkaren BASF så ökar andelen gröna bilar i världen, enligt dem en modig färg som symboliserar individualitet.

Inom inredningsfilosofin feng shui står grönt för utveckling, balans, ungdomlighet, växande, drömmar och pengar.

Den västerländska kulturen kopplar grönt till både avund och nybörjare.

Oavsett vad grönt betyder för dig så är det nu du ska ”tanka” grönt om du är en av dem som njuter av det. Vill du inte gå ut nu så kan du uppleva det inom dig själv med hjälp av den här sången:

Med ögon känsliga för grönt

Trevlig sommarhelg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s