Ur spår?!

Vilket spår ska du ta under det här nya året? Ett årsskifte kan vara ett bra tillfälle att göra ett bokslut över föregående år samt ta ut en ny färdriktning inför framtiden. 

IMG_4347

Om du ägnar några minuter åt att fundera på vad du är nöjd med under 2014; upplevelser, relationer, prestationer och resultat kan du bli medveten om hur du tycker att det har gått. På en skala mellan 0 och 10, hur nöjd är du med dessa områden? Fundera t ex på nära relationer, vänner, hälsa, stress, upplevelser, kärlek, passion, yrkesliv, självförtroende och självkänsla. Gör en skattning av hur nöjd du är. Du kommer säkert att hitta områden där du är riktigt nöjd och då kan du reflektera över det och bli medveten om att du är nöjd! Du kan glädjas åt att du är nöjd. Dags att fira!

Då behöver du inte ändra eller förändra något, då kan du istället fortsätta att göra det där du gör.

Du kan också fundera på vilka resultat som du är mindre nöjd med. Finns det händelser som du kan lära dig något av? Finns det negativa händelser som fortfarande påverkar dig? Det behöver inte vara särskilt svårt eller tidsödande att stanna upp, reflektera och bli medveten om vad du skulle vilja förändra.

Det kan vara frestande att skuldbelägga dig själv för de resultat du har men det är inte särskilt konstruktivt. Ta istället ett aktivt beslut om att se det för vad det är: ett resultat.  Ta också ett aktivt beslut om att se resultaten som värdefull feedback som du kan använda för att komma närmare dina önskade resultat. Feedback är nämligen vägen till framgång.

När du har konstaterat vilka områden du vill förändra så önskar jag att du väljer ut det område som är viktigast. Det område som färgar av sig på alla de övriga. Vilket område behöver du fokusera på? Vad kan du göra annorlunda i framtiden? Vad behöver du för att få till en förändring? Behöver du mer resurser? Behöver du nya människor runt omkring dig? Behöver du nya kunskaper? Behöver du värdera saker och ting på ett nytt sätt? Vem behöver du bli? Är det kanske så att ditt liv behöver en ny högre mening?

En sak som är helt säker för att du ska uppnå nya resultat under 2015 är att du behöver ett nytt tänkande för att frigöra din potential.

Jag önskar dig ett riktigt god fortsättning på det nya året och skickar med ett tips: Ägna 30 minuter åt att fundera på dina kommande resultat, varför inte under en promenad. Det kan vara ett nytt sätt att tänka kring dig själv och din personliga utveckling. Om du inte tar dig tid att stanna upp och reflektera över om dina nuvarande resultat överensstämmer med dina önskade så är det lätt hänt att du ”kör på” i samma spår utan att reflektera över vilka möjligheter du egentligen har och hur du kan leda dig själv.

Om du gör som du alltid har gjort får du samma resultat som du alltid har fått.

Så frågan är om det är dags att byta spår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s