10 tips för dig som inte kommer vidare.

1. Du väntar på ”rätt” tillfälle. Du tror att det perfekta tillfället finns, det gör det inte! Det som hindrar dig från att börja agera är kanske bara en känsla av osäkerhet. Men det blir inte mer säkert för att du väntar. Det näst perfekta tillfället är IDAG! Börja!

IMG_4642

2. Du kan inte släppa tidigare nederlag. Du ägnar tid och energi åt att slå på dig själv för dina tidigare misslyckanden. Ditt fokus har då hamnat helt fel! Se dina tidigare erfarenheter som viktiga lärdomar istället. Utan dessa skulle du inte veta eller kunna det du vet idag.

3. Du är perfektionist. Alltid. Visst kan det vara bra att göra saker och ting ordentligt och noggrant men när perfektionismen går ut över din förmåga att agera så har det gått för långt. Om du hindrar dig själv från att få saker gjorda pga du kräver perfektion så är det dags att tänka om. Vad är viktigast? Att det blir perfekt eller att det blir av?

4. Du tar inte ansvar. Ett antal händelser och egna beslut på din livsresa har tagit dig dit du är idag. Om du väljer att skylla dina nuvarande resultat på andra eller omvärlden så går du miste om chansen att faktiskt förbättra din situation. Allt som händer är inte ditt ”fel” men det är ditt ”ansvar”. Sluta försöka förändra det omöjliga, dvs historien, fokusera istället på att förändra framtiden genom att ta ansvar för den.

5. Du är en bakåtsträvare. Du har kanske svårt att ta till dig nya idéer och perspektiv? Du blir stressad av ny teknik och nya tankesätt. Sorry, det är ingen bra väg för den som vill utvecklas och komma vidare. Lär dig istället så mycket att du behärskar det nya så kommer det inte längre att stressa dig utan ge dig verktyg för förändring. Lyssna på människor ur andra samhällsklasser än din egen, umgås med människor i olika åldrar. Var nyfiken!

6. Du förväntar dig att det ska vara enkelt. Framgång är ingen slump och den som jobbar hårdast har mest tur. Det finns inga lätta mål, om det vore lätt skulle du inte känna att du sitter fast. Utmana dig själv!

7. Du bryr dig för mycket om vad andra tänker och tycker. Du har en inre dialog ”from hell”. Du tror att andra fördömer och nedvärderar dig, du tror att andra har åsikter om dig och dina prestationer, du lägger så stor vikt vid detta att du blir handlingsförlamad. Sanningen är att ”andra” fokuserar lika mycket på sig själva som du gör, de har alltså inte ens tid att fokusera på dig. Strunta i vad andra eventuellt tycker och tänker. Det är ditt liv!

8. Du umgås med fel personer. Du låter ett antal energislukande, negativa människor förgifta ditt sinne och uppta din tid. Inte ok! Rensa i röran…

9. Du lägger för lite tid på att hjälpa andra. Att hjälpa andra är snabbaste vägen till att själv få fart på sin egen utveckling. När du väljer att fokusera på andras problem istället för på dina egna svårigheter så öppnas möjligheter för dig att känna mening och tacksamhet. Testa!

10. Du gör samma saker om och om igen och förväntar dig ett nytt resultat. Det här är ett märkligt beteende som vi människor ibland ägnar oss åt. Vi orkar/vill/förmår inte att förändra oss själva och fortsätter därför att göra om samma ”misstag” i tron att vi ska få ett annat resultat. Glöm det! Gör något annat än vad du brukar! Jag lovar att du kommer att få ett helt nytt resultat!

Behöver du hjälp med något av detta så kontaktar du mig.

Det kan bli lätt, det kan bli svårt och det blir garanterat intressant. 

0768-21 10 80

Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s