Min arbetsplats

Min fysiska arbetsplats ligger i Norrköpings Science Park, det som tidigare hette Pronova Huset. Där har jag två kontorsrum i kontorshotellet Spinneriet. Det ena rummet är mitt kontor där jag just nu sitter och skriver detta. Det andra rummet är mitt samtalsrum där mina coachsamtal äger rum. Det finns många föreställningar om hur detta rum ser ut och vad det innehåller men jag kan berätta att det inte är särskilt upphetsande. Det som händer, händer inte i rummet utan i mina klienters hjärnor. (När de råkar befinna sig i rummet…) Tråkigt att jag inte kan ”se” vad som händer utan måste förlita mig på min frågeteknik för att förstå hur de tänker och vad som händer.

IMG_5202

Det gäller att spetsa ögonen och spänna öronen för att uppfatta små nyanser i kroppsspråk, röstläge och i valet av ord som avslöjar tankestrategier och tankemodeller. Många klienter får starka triggers kopplade till detta samtalsrum, inte pga av någon häftig inredningsdetalj eller betydelsefull målning utan för vad de har upplevt där. Starka positiva känslor av lättnad, styrka, mod eller kanske lugn skapar starka känslomässiga och kroppsliga triggers precis som överallt annars.

Om du går på en begravning och känner stark sorg och saknad samtidigt som organisten spelar en melodi så är chansen/risken stor att när du hör samma melodi igen (kanske i ett helt annat sammanhang) så kan du på ett näst intill oförklarligt ätt uppleva samma starka sorg och saknad.

Våra hjärnor gör så här, vare sig vi vill eller inte. I coachingen använder jag mig av den här naturliga funktionen för att skapa positiva triggers som mina klienter kan använda vid lämpliga tillfällen t ex föredrag, presentationer, svåra samtal eller andra kravfyllda situationer. Triggers som i ett ögonblick kan förändra ett känslotillstånd och en prestationsförmåga. Samma tekniker som elitidrottare (t ex U21-landslaget i fotboll) använder sig av för att styra sina fysiska och mentala tillstånd kan du som chef, ledare, säljare eller medmänniska använda dig av för att du ska bli ditt bästa jag när du verkligen behöver.

Därför blir min arbetsplats ofta något helt annat för mina klienter. Ett upplevelserum där förändring kan ske. En stark positiv association som kan starta redan ute på parkeringen. Där gror tankar på förändring och där skapas förutsättningar för det nya.

Manegen är krattad. Rummet står redo.

Let’s go!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s