Den bästa versionen av dig.

Vet du vilken din fulla potential är? Har du verkligen testat att utmana dig själv och dina föreställningar om dig själv? Har du någon aning om hur långt du skulle kunna nå eller hur bra du skulle kunna må? Tänk om det är så att du TROR att du utnyttjar din fulla potential fast det kanske inte alls är så. Att du TROR att det sätt du tänker och agerar på just nu är det enda möjliga… Vad skulle hända om du plötsligt insåg att det inte alls är sant? Vad skulle hända om du på ett enkelt sätt kunde ändra den inställningen? Skulle du då bli ostoppbar?

 

Det finns många olika parametrar som behöver ”ses över” för att du ska kunna nå din fulla potential. Du behöver hålla dig så frisk som möjligt, du behöver omge dig med bra människor, i bra sammanhang. Du behöver se till att du har en meningsfull sysselsättning, att du upplever en känsla av sammanhang i tillvaron och mycket annat.

Såklart är allt detta viktigt för att du ska uppnå det du vill men det finns en faktor som överskuggar det mesta och som påverkar hur du tänker i varje enskilt ögonblick. Ditt TILLSTÅND. Allt du gör, tänker, åstadkommer är tillståndsberoende och det betyder att du hela tiden är under inflytande av ditt nuvarande sinnestillstånd.

”Tillstånd” kan definieras som summan av alla fysiska, mentala och emotionella processer som pågår i ditt system i ett givet ögonblick. Oro, glädje, stress, ilska, kärlek, nyfikenhet, lugn, frustration eller tacksamhet är exempel på olika tillstånd som du kanske befinner dig i då och då. Du kan inte gå hemifrån utan att ta med dig ditt tillstånd, du är alltid påverkad av ditt tillstånd och dina resultat påverkas i allra högsta grad av din förmåga att hantera ditt inre tillstånd. Du kanske är stressad, det påverkar dina kognitiva förmågor som koncentration och minne. Pga av stress kan du också blir irriterad på din omgivning. Stressen skapar också rent fysiska tillstånd som oroskänsla, rastlöshet, spänningar i muskler mm. Det påverkar också din förmåga att nå dina önskade resultat oavsett om det handlar om relationer eller prestationer.

Det är lätt att tro att du är ett offer för ditt tillstånd men så är inte fallet! En skicklig självledare har förmågan att inte bara hantera ett negativt tillstånd utan kan också blixtsnabbt förändra det nuvarande tillståndet till ett som är mer resursfyllt.

Att gå från stress till lugn, från ilska till nyfikenhet eller att från svaghet till mod är inga problem för en person som lärt sig hur man gör. Sinnestillståndet är hela tiden på väg någonstans, det är inte statiskt, men istället för att låta det bli vad det blir så kan vi alltså medvetet förändra det så det blir som vi vill ha det.

Första steget är att bli medveten om ditt nuvarande tillstånd. Hur känns det att vara du? Vad är den vanligaste känslan i din kropp. Vilket är ditt nuvarande grundtillstånd? Är det ett bra grundtillstånd? Fortsätt! Är det inte det så kan du förändra det.

Fundera på vilket tillstånd som skulle vara ditt bästa grundtillstånd? Vilket tillstånd skulle du oftast vilja vara i?

Du kan också som träning börja notera vad som händer i dina tankeprocesser och i din kropp när tillståndet på något sätt försämras. Vad var det som triggade försämringen. Vad tänkte du precis innan det hände? Kan du tänka på något annat sätt? Vad kan du göra rent fysiologiskt för att förändra tillståndet? Ändra kroppshållning, andas några djupa andetag eller gå runt kvarteret? Genom att förändra något i din fysiologi så förändras också ditt tillstånd.

Det finns effektiva verktyg för tillståndsförändring som du kan få lära dig hos mig. Jag använder samma verktyg som elitidrottarna. Enkla, kraftfulla övningar som kommer att göra dig förbluffad. Ring 0768-211080

Välkommen!

 

Lämna en kommentar