Du är inte ensam

I mitt arbete som coach träffar jag många olika typer av människor,  och med ”typer” menar jag olika åldrar, olika yrken, olika kön och etnicitet. Allt från ateister till djupt troende. Ensamstående, gifta, med eller utan partner. VD’ar, ingenjörer, projektledare, arbetslösa, säljare, pensionärer, företagsledare, ekonomer, tjänstemän, lastbilschaufförer, sjuksköterskor, chefer, handläggare…Jag träffar mormödrar, pojkvänner, pappor. Jag träffar slarviga, noggranna, fokuserade, splittrade, mjuka, hårda, starka, svaga, glada, ledsna människor…men alla dessa ”typer” har otroligt mycket gemensamt.

datafile-119919

De vill förändras.

De är trötta på sin situation.

De befinner sig inte där de vill vara.

De har en längtan om något annat.

De har en eld inom sig som pockar på.

De vill utnyttja sin fulla potential.

De vill utvecklas.

De vill ha ett bättre liv.

De är beredda att satsa.

De är inställda på att förändringen har ett pris som de är beredda att betala.

Alla dessa olika förhållningssätt, yrken, åldrar och typer och ändå väldigt snarlika samtal! Det finns grundläggande behov hos de flesta av oss som när de inte tillgodoses skapar otillfredsställelse och längtan efter något annat. Anthony Robbins beskriver dessa grundläggande och allmänmänskliga behov på följande sätt:

Behovet av att känna sig betydelsefull: Att ens extistens är meningsfull. Att ”vara” någon, att kunna ikläda sig den identitet som just du vill ha. Att ”spela roll” och göra skillnad.

Behovet av samhörighet: Att ingå i någon form av gemenskap, att vara omtyckt eller älskad, att känna sig värdefull i förhållande till andra.

Behovet av äventyrlighet: Att anta utmaningar, att få variation i tillvaron, att ibland utsättas för risker.

Behovet av trygghet: Att ha sina grundläggande behov tillgodosedda, att känna sig säker på att klara av sitt liv.

Behovet av personlig utveckling: Att växa som människa genom hela livet, att utvecklas och upptäcka nya styrkor hos sig själv, att nå nya personliga resultat.

Behovet av att bidra: Att hjälpa andra människor utan egen vinning, att vara en bidragande orsak till att andra får det bättre.

Alla dessa behov leder till olika typer av beteenden. Om du inte känner dig tillfreds med din situation så kan beskrivningen av dessa behov hjälpa dig att förstå vad du egentligen saknar eller söker. Metacoachingen ger dig möjlighet att bli medveten om och verkställa vad du behöver göra för att bli mer nöjd med ditt liv.

Välkommen!

0768-211080 eller mejla

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s