5 tips om hur du blir en riktigt usel kommunikatör.

IMG_0593

1. Var otydlig! Låt allt du säger och gör verka tvetydigt och luddigt. Det förhindrar att någon verkligen förstår vad du menar. Det skapar osäkerhet hos mottagaren.

2. Tro att du kan läsa andras tankar. Du vet ju egentligen vad andra tänker…du kan ju tolka deras miner och kroppsspråk. Lätt som en plätt. Ställ aldrig frågor om vad de tänker och känner, anta att du vet!

3. Var stirrig och okoncentrerad när du pratar med någon. Tänk på annat, titta på klockan eller varför inte facebooka lite? Om du pratar i telefon så passa gärna på att samtidigt skriva klart den där rapporten eller googla något spännande.

4. Förvänta dig att andra ska förklara exakt vad de menar. Sluta ställa följdfrågor. Det är väl herregud inte ditt bekymmer? *himlar med ögonen*

5. Lämna gärna ut mejladress och telefonnummer men svara inte, och låt bli att ringa upp om någon lämnar ett meddelande på ditt mobilsvar. Snart kommer du att bli känd som den sämsta kommunikatören i bekantskapskretsen eller på jobbet.

Om du väljer att följa dessa råd så garanterar jag att hela din trovärdighet och förtroende kommer att vara förbrukat inom kort.

Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s