Självledarskap är nyckeln!

Har du någon gång funderat på vad det är som gör att vissa chefer är bättre än andra? Vilka strategier är annorlunda? I min värld handlar det i stor utsträckning om förmågan att kunna leda sig själv för att sedan kunna leda andra. Om du som ledare inte kan hantera dina egna tillstånd hur ska du då kunna påverka dina medarbetares tillstånd?

IMG_0622

Om du som ledare inte har undersökt din egna värderingar, hur ska du då kunna påverka någon annans? Om du som ledare inte vet varför du gör det där du gör, hur ska du då kunna hjälpa någon annan att hitta sina starka intentioner. Om du som ledare inte besitter en genuin stark självkänsla , hur ska du då kunna vara en stark förebild och en rättvis beslutsfattare? Om du som ledare har ”issues” som handlar om din egen upplevelse av begränsningar och tillkortakommanden hur ska du då kunna vara en inspiratör och entusiasmera dina medarbetare?

Om du inte känner till dina egna drivkrafter kanske de går ut över dina anställda? Du kommer alltid att påverka människor i din närhet är du dessutom ledare kommer du att på ett genomgripande sätt påverka dina medarbetare. Till det bättre…eller till det sämre. Du har enormt ansvar när du axlar chefsrollen. Är du beredd att ta fullständigt ansvar för din förmåga att leda dig själv så kommer du att bli en strålande ledare, om inte kommer dina medarbetare att få betala med sin hälsa och företaget kommer att få betala i sänkt lönsamhet.

Om du är förälder och inte har förmågan att vara ditt bästa jag så drabbas dina barn. Om du inte kan hantera din frustration eller din stress så kommer du inte vara en attraktiv partner eller en god vän.

Du har alla möjligheter att påverka din omgivning till det bättre! Om du behöver verktyg för att ta kommandot över dig själv så tveka inte att kontakta mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s